Sijainti

Uusikaarlepyy on pieni kaupunki Länsi-Suomessa, noin 450 kilometriä Helsingistä. Kustaa II Aadolf, joka taisteli katolilaisia vastaan merkittävänä protestanttien komentajana kolmikymmenvuotisessa sodassa, perusti Uudenkaarlepyyn vuonna 1620.

Kaupungissa on nykyään noin 7 500 asukasta, joista 87 % puhuu äidinkielenään ruotsia ja noin 7 %:lla on suomen kieli äidinkielenä. 

Leiripaikka sijaitsee joen äärellä, mikä myös jakaa kaupungin pohjois-eteläsuunnassa. Paikalla sijaitseva jokitörmä esiintyy Sakari Topeliuksen saduissa pienestä Valtteri-pojasta ja Topeliuksen lapsuudenkoti sijaitsee joen toisella puolella leiristä katsottuna. 

Saapuminen

 

Saapuminen omalla autolla on helpoin tapa saapua. Leiripaikkana on Kredun kansanopisto (Kristliga Folkhögskolan) ja sen osoite on Seminaarikatu 19, 66900 Uusikaarlepyy. Paikan päällä on iso pysäköintialue. Pysäköinti on ilmaista koko kaupungissa.

 

Jos aiot saapua linja-autolla, voit tarkistaa aikataulut osoitteesta matkahuolto.fi. Lähin linja-autoasema on Topelipuistossa, noin 700 metriä leiristä. Linja-autoaseman osoite on Topelipuisto 1, 66900 Uusikaarlepyy.

 

Lähin rautatieasema on Pietarsaari-Pedersören rautatieasema. Kaikki ohi kulkevat junat eivät pysähdy siellä, joten etelästä tuleville sekä Kokkolan että Vaasan rautatieasemat ovat mahdollisia. Pohjoisesta tuleville Kokkolan rautatieasema on paras vaihtoehto, ellei kyseinen juna pysähdy Pietarsaari-Pedersören rautatieasemalla. Junien aikataulut löytyvät osoitteesta vr.fi.

Linja-autoyhteydet Kokkolan/Vaasan ja Uudenkaarlepyyn välillä löytyvät osoitteesta matkahuolto.fi. Kertalippu maksaa noin 20 €.

 

Jos saavut lentokoneella, lähin lentoasema on Kokkola-Pietarsaaren (KOK) lentoasema, joka sijaitsee noin 40 km Uudestakaarlepyystä. Jos tulet Suomen ulkopuolelta, edullisin vaihtoehto on useimmiten lentää Helsinkiin ja matkustaa junalla pohjoiseen. Junamatka Helsingistä Pietarsaari-Pedersören rautatieasemalle kestää noin 3,5 tuntia ja kertalippu maksaa 25-50 €.

Jos tarvitset kyydin Pietarsaari-Pedersören rautatieasemalta tai Kokkola-Pietarsaaren lentoasemalta, voit olla meihin yhteydessä sähköpostitse, [email protected], niin yritämme järjestää jotain. Ota yhteyttä ennen kuin tilaat liput.