Sijainti

Uusikaarlepyy on pieni kaupunki Länsi-Suomessa, noin 450 kilometriä Helsingistä. Kaupungin perusti Kustaa II Aadolf vuonna 1620 ja on nyt 7 500 asukkaan koti. Kaupungin enimmistökielenä on ruotsi (87 % asukkaista) ja noin 7 %:lla on suomen kieli äidinkielenä. 

Konferenssipaikka sijaitsee joen äärellä, mikä myös jakaa kaupungin pohjois-eteläsuunnassa. Konferenssipaikalla sijaitseva jokitörmä esiintyy Sakari Topeliuksen saduissa pienestä Valtteri-pojasta ja Topeliuksen lapsuudenkoti sijaitsee joen toisella puolella konferenssipaikasta katsottuna. Konferenssipaikalle saapuessa ajetaan koulualueen läpi. Siellä pidettiin venäläisiä sotavankeja sisällissodan aikana. Nykyään noin 540 oppilasta käyvät peruskoulua samalla alueella. 

Saapuminen

 

Saapuminen omalla autolla on helpoin tapa saapua. Konferenssipaikka on Kredu (Kristliga Folkhögskolan) ja sen osoite on Seminaarikatu 19, 66900 Uusikaarlepyy. Paikan päällä on iso pysäköintialue. Pysäköinti on ilmaista koko kaupungissa.

 

Jos aiot saapua linja-autolla, voit tarkistaa aikataulut osoitteesta matkahuolto.fi. Lähin linja-autoasema on Topelipuistossa, noin 700 metriä konferenssipaikasta. Linja-autoaseman osoite on Topelipuisto 1, 66900 Uusikaarlepyy.

 

Lähin rautatieasema sijaitsee Pännäisissä. Kaikki ohi kulkevat junat eivät pysähdy siellä, joten etelästä tuleville sekä Kokkolan että Vaasan rautatieasemat ovat mahdollisia. Pohjoisesta tuleville Kokkolan rautatieasema on paras vaihtoehto, ellei kyseinen juna pysähdy Pännäisissä. Junien aikataulut löytyvät osoitteesta vr.fi.

Linja-autoyhteydet Kokkolan/Vaasan ja Uudenkaarlepyyn välillä löytyvät osoitteesta matkahuolto.fi. Kertalippu maksaa noin 20 €.

 

Jos saavut lentokoneella, lähin lentoasema on Kokkola-Pietarsaaren (KOK) lentoasema, joka sijaitsee noin 40 km Uudestakaarlepyystä. Jos tulee Suomen ulkopuolelta, edullisin vaihtoehto on useimmiten lentää Helsinkiin ja matkustaa junalla pohjoiseen. Junamatka Helsingistä Pännäisiin kestää noin 3,5 tuntia ja kertalippu maksaa 25-50 €.

Jos tarvitset kyydin rautatie- tai lentoasemalta, voit olla meihin yhteydessä sähköpostitse, [email protected], niin yritämme järjestää jotain. Ota yhteyttä ennen kuin tilaat liput.