Sijainti

Vöyri on Pohjanmaalainen kunta, joka sijaitsee noin 35 koilliseen Vaasasta. Vöyrin nimi mainittiin ensimmäistä kertaa jo vuonna 1367 ja Vöyrin pitäjä mainittiin vuonna 1443. Kunnassa on 6 300 asukasta, joista 80 % puhuu ruotsia äidinkielenään ja noin 13 %:lla on suomi äidinkielenä.

Leiripaikka sijaitsee maaseudulla, vain 3 km Vöyrin keskustasta. Leiripaikalta näkee paikallisen luterilaisen kirkon, joka on myös Suomen vanhin puukirkko. Kirkko rakennettiin vuonna 1626. 

Vaikka paikkakunnan nimi löytyy 1300-luvun asiakirjoista ja kirkko rakennettiin 1600-luvulla, Vöyrin historia on tätä pidempi. Vöryillä sanotaan olevan paljon arkeologisia löytöjä kiviajalta. Grannasbergetillä, joka on yksi Vöyrin korkeimmista mäistä, on Kreikan inspiroima puisto ja viikinkilaiva, johon on kaiverrettu kopio Vöyriltä löydetyn riimukiven tekstistä. On kuitenkin kyseenalaista, onko riimukivi todella viikinkiaikainen vai ei, koska löytöpaikka ei ole riimukiville tyypillinen ja itse kirjoitus eroaa tyypillisistä riimuista.

Saapuminen

 

Helpoin tapa saapua on autolla. Leiripaikka Norrvalla sijaitsee osoitteessa Vöyrintie 305-307, 66600 Vöyri. Paikan päällä on iso pysäköintipaikka.

 

Jos aiot saapua linja-autolla, voit tarkistaa Vaasa-Vöyri-reitin aikataulut osoitteessa wasabus.fi. Linja 30 kulkee Vaasan rautatieaseman ja Norrvallan (leiripaikka) välillä. Huomaa, että linja-auto ei kulje viikonloppuisin.

 

Jos suunnittelet saapuvasi junalla, lähin rautatieasema on Tervajoen rautatieasema. Junamatka Helsingistä kestää noin 3,5 tuntia. Aikataulut löytyvät osoitteesta vr.fi.

 

Lähin lentokenttä on Vaasan lentokenttä (VAA), joka sijaitsee noin 40 km leiripaikasta. Vaasan lentokenttä on pieni lentokenttä ja saapuvia lentoja on vain vähän, joten usein on edullisempaa saapua Helsinki-Vantaan lentokentälle (HEL) ja tulla sieltä junalla Tervajoelle.

Jos tarvitset kyydin Tervajoen rautatieasemalta, voit olla meihin yhteydessä sähköpostitse, [email protected], niin yritämme järjestää jotain. Ota yhteyttä ennen kuin tilaat liput.