Sijainti

Uusikaarlepyy on pieni kaupunki Länsi-Suomessa, noin 450 kilometriä Helsingistä.

Kaupungin perusti Kustaa II Aadolf vuonna 1620 ja viettää tänä vuonna 400-vuotisjuhlaansa. Kaupunki on nyt noin 7 500 asukkaan koti, joista 87 % puhuu äidinkielenään ruotsia ja noin 7 %:lla on suomen kieli äidinkielenä. 

Konferenssipaikka sijaitsee joen äärellä, mikä myös jakaa kaupungin pohjois-eteläsuunnassa. Konferenssipaikalla sijaitseva jokitörmä esiintyy Sakari Topeliuksen saduissa pienestä Valtteri-pojasta ja Topeliuksen lapsuudenkoti sijaitsee joen toisella puolella konferenssipaikasta katsottuna. 

Saapuminen

 

Saapuminen omalla autolla on helpoin tapa saapua. Konferenssipaikka on Kredu (Kristliga Folkhögskolan) ja sen osoite on Seminaarikatu 19, 66900 Uusikaarlepyy. Paikan päällä on iso pysäköintialue. Pysäköinti on ilmaista koko kaupungissa.

 

Jos aiot saapua linja-autolla, voit tarkistaa aikataulut osoitteesta matkahuolto.fi. Lähin linja-autoasema on Topelipuistossa, noin 700 metriä konferenssipaikasta. Linja-autoaseman osoite on Topelipuisto 1, 66900 Uusikaarlepyy.

 

Lähin rautatieasema sijaitsee Pännäisissä. Kaikki ohi kulkevat junat eivät pysähdy siellä, joten etelästä tuleville sekä Kokkolan että Vaasan rautatieasemat ovat mahdollisia. Pohjoisesta tuleville Kokkolan rautatieasema on paras vaihtoehto, ellei kyseinen juna pysähdy Pännäisissä. Junien aikataulut löytyvät osoitteesta vr.fi.

Linja-autoyhteydet Kokkolan/Vaasan ja Uudenkaarlepyyn välillä löytyvät osoitteesta matkahuolto.fi. Kertalippu maksaa noin 20 €.

 

Jos saavut lentokoneella, lähin lentoasema on Kokkola-Pietarsaaren (KOK) lentoasema, joka sijaitsee noin 40 km Uudestakaarlepyystä. Jos tulee Suomen ulkopuolelta, edullisin vaihtoehto on useimmiten lentää Helsinkiin ja matkustaa junalla pohjoiseen. Junamatka Helsingistä Pännäisiin kestää noin 3,5 tuntia ja kertalippu maksaa 25-50 €.

Jos tarvitset kyydin rautatie- tai lentoasemalta, voit olla meihin yhteydessä sähköpostitse, [email protected], niin yritämme järjestää jotain. Ota yhteyttä ennen kuin tilaat liput.

Kirjautuminen

Kun saavut konferenssipaikalle, sinun on kirjauduttava päärakennuksella (numero 1 alla olevassa kartassa). Kirjautumisen yhteydessä saat huoneesi avaimen ja voit maksaa konferenssimaksun, ellet ole maksanut sitä etukäteen. Maksutiedot pankkisiirtoa varten löydät täältä.

Huomioi, että sinun on kirjauduttava saapuessasi vaikka et tarvitse yösijaa. Muun muassa konferenssiohjelma jaetaan kirjautumisen yhteydessä.

Kredu karta

Kartan numero 1 on päärakennus, jossa kaikki sessiot pidetään. Numero 2 on ruokasali, jossa kaikki ateriat, mukaan lukien aamiainen ja kahvi, tarjotaan.

Kartan numero 3 on asuntola, jossa kaikki yösijaa pyytäneet yöpyvät. Avaimet annetaan kirjautumisen yhteydessä ja ne palautetaan lähtiessä.

Yöpyminen

Suurin osa asuntolan huoneista ovat kahden hengen huoneita, joissa on toisen kahden hengen huoneen kanssa jaettu kylpyhuone.

Jos olet pyytänyt yösijaa, sinun tulee pakata mukaan omat lakanat ja tyynyliinan sekä pyyhkeen ja henkilökohtaiset hygieniatarvikkeet.